Senior PR konsult – ett jobb för just dig kanske?

Att jobba som PR-konsult kan det vara något för dig? PR-konsult är ett typiskt jobb inom reklambranschen. PR står för public relations. Den som jobbar med PR har med fördel en viss utbildning inom marknadsföring, eller kanske inom kommunikation. Jobbar man som PR-konsult kan man även ta ett steg upp på stegen i karriären och bli en så kallad senior PR konsult vilket kan leda till både mer ansvar, högre lön och större frihet i att välja arbetsuppgifter.

Man kan till exempel jobba på en stor och modern kommunikationsbyrå och få stort ansvar gentemot byråns kunder i rollen som PR-konsult.

Många långa, men också nära relationer med kunder, ibland på middagar i krogmiljö, och vissa kända varumärken som folk känner igen både i Sverige och internationellt kan man få jobba med om man jobbar som en senior PR konsult.

Det är en fördel om man som senior PR konsult har ett starkt driv och en rejäl drivkraft, men man ska även kunna hantera kundansvaret. Det kan bli mycket jobb med både att bygga så väl som att bevara relationer med kunderna i rollen som senior PR konsult. I en senior roll kan man även behöva ta på sig ett visst ledaransvar och även få sina kollegor att känna sig trygga.

En fördel när man är senior PR konsult är att man kan branschen både vad gäller detaljerna och även de lite större trenderna och hierarkierna eller strukturerna. Både i PR-branschen men också i samhället i stort.

Som senior PR konsult så har man med fördel åtminstone ett par års erfarenhet av att vara konsult, men gärna mer än så. Runt fem års erfarenhet och konsultvana som minimum kan vara önskvärt. Att kunna hantera en bred kundportfölj är också en fördel, kanske har man till och med byggt upp en egen sådan under sina år som junior PR konsult. En förmåga att både kunna leda och jobba inom relativt komplexa projekt inom kommunikation är också något som man har nytta av om man tar steget från junior PR konsult eller vanlig PR konsult, till en senior PR konsult. Samt förstås att vara en riktig lagspelare som alla trivs med att jobba tillsammans med.

Om senior PR konsult inte är jobbet för dig så kanske det finns något annat inom reklambranschen som lockar. Vissa vill jobba mer kreativt med bild och form till exempel. Det finns många intressanta jobb inom reklam, marknadsföring och kommunikation.